All Champions Assessment Answers in Pokémon Scarlet and Violet

We share all answers for Elite Four Interview, aka Champions Assessment, in Pokémon Scarlet and Violet.

If you find it hard to clear the nine questions you get during the Elite Four Interview, aka Champions Assessment, in Pokémon Scarlet and Violet, then keep reading our handy guide that consists of all Champion Assessment answers in Pokémon Scarlet and Violet.

Recommended Videos

All Champions Assessment Answers in Pokémon Scarlet and Violet

pokemon_scarlet_and_violet_nemona_screenshot-TTP

Here are the answers for all Champions Assessment questions, aka Elite Four Interview, that you can use to ace the exam:

Question 1.) How did you get here today?

Answer.) Select the way that you used to arrive at the assessment site. 

Question 2.) Please tell me the name of the school you are enrolled in?

Answer.) Depending on which version you are playing, the answer is different:

Pokémon Scarlet: Naranja Academy

Pokémon Violet: Uva Academy

Question 3.) What brings you to the Pokémon league today?

Answer.) I came to become a Champion.

Question 4.) What do you intend to do if and when you become a Champion?

Answer.) Any option is acceptable. Just remember your answer for a later question.

Question 5.) Which of the eight Gyms gave you the most difficulty?

Answer.) Alfornado Gym.

Question 6.) What was the name of the Gym Leader you faced there?

Answer.) Tulip.

Question 7.). Do you remember which type of Pokémon Tulip used?

Answer.) Psychic.

Question 8.) What was the category of the Pokémon you chose to be your first partner?

Answer.) Choose your starter category (Grass, Fire, or Water).

Question 9.) Remind me, what do you intend to do if and when you become a Champion?

Answer.) Choose the answer that you selected during question 4. 

During the fifth question, you can select a different Gym, but remember, doing so will change the following two questions. So whichever Gym you choose, remember its leader’s name and what type of Pokémon the leader used.

That is it. Now you know the answers to all Champions Assessment questions in Pokémon Scarlet and Violet.

Pokémon Scarlet and Violet are currently available on the Nintendo Switch platform. 

Other Pokémon Scarlet and Violet guides: Best Nature for Fuecoco, Crocalor, Skeledirge | Where to Get Malicious Armor in Pokémon Scarlet & Violet | How To Walk With Pokémon – Scarlet & Violet | What are Tera Types in Pokemon Scarlet and Violet? – Answered | Who is Your Rival in Pokemon Scarlet and Violet? – Answered | Where to Get Loaded Dice in Pokémon Scarlet and Violet | Where to Get Malicious Armor in Pokémon Scarlet & Violet | How To Walk With Pokémon – Scarlet & Violet | How To Play Co-Op in Pokémon Scarlet and Violet |

related content
Read Article Coin Master Daily Free Spins and Coins Links (May 2024)
Coin Master promo image
Read Article Echocalypse Redeem Codes (May 2024)
Echocalypse Kemono Girls
Read Article Whiteout Survival Codes (May 2024)
Read Article Sakura Stand Codes (May 2024)
Read Article Latest Monopoly GO! Free Dice Rolls Links & Events (May 2024)
Related Content
Read Article Coin Master Daily Free Spins and Coins Links (May 2024)
Coin Master promo image
Read Article Echocalypse Redeem Codes (May 2024)
Echocalypse Kemono Girls
Read Article Whiteout Survival Codes (May 2024)
Read Article Sakura Stand Codes (May 2024)
Read Article Latest Monopoly GO! Free Dice Rolls Links & Events (May 2024)
Author
Hritwik Raj
Hritwik is a guides writer who has been writing about video games for almost a decade. He is a Computer Science graduate who has always been into gaming. Most of the time, you will find him covering News and Guides for various publications. And when he is not working, you will find him fighting with his friends about how good of a gamer he is. His favorite games include Fallout 76, Borderlands 2, Call of Duty, Apex Legends, Destiny 2, Souls series, Genshin Impact, and The Last of Us.

Write A Comment

All Champions Assessment Answers in Pokémon Scarlet and Violet

Comments are on moderation and will be approved in a timely manner. Please read the following rules before commenting:

  • All comments must be on topic and add something of substance to the post
  • No swearing or inappropriate words
  • No asking or begging for anything free
  • Do not attempt to start a poll in the comments
  • Comments in all CAPS will be removed
  • We reserve the right to remove a comment for any reason
  • Do not impersonate a staff member or influencer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.